Een manuele therapeut nodig?

Bel of app voor een afspraak

henk

Henk de Jong

Manueel therapeut, fysiotherapeut en schouder expert

info@vanvliettherapie.nl +31 (0)6-11295739

Manuele therapie

Wat is Manuele Therapie?

Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsfunctie van gewrichten in het lichaam. Denk aan je rug, nek, en andere gewrichten die van invloed zijn op je dagelijkse bewegingen. Onze ervaren therapeuten maken gebruik van gerichte technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, om stijfheid te verminderen en de soepelheid van deze gewrichten te herstellen.

Waarom Manuele Therapie?

Of je nu last hebt van een stijve nek na een lange werkdag of rugpijn door een verkeerde beweging, manuele therapie kan helpen. Door specifieke aandacht te besteden aan de gewrichten die betrokken zijn bij jouw klachten, streven we naar een verbeterde bewegingsvrijheid en verminderde pijn.

Bij Van Vliet Therapie staan we bekend om onze persoonlijke aanpak en toewijding aan jouw gezondheid. Ontdek de voordelen van manuele therapie en ervaar hoe het je kan helpen om weer soepel en comfortabel door het leven te gaan. Je gezondheid staat bij ons centraal, en wij zijn er om je te ondersteunen op jouw pad naar herstel.

Wat is het verschil tussen Manuele therapie en Osteopathie?

Bij Van Vliet Therapie begrijpen we dat het kiezen van de juiste behandeling voor lichamelijke klachten belangrijk is. Manuele therapie en osteopathie zijn beide behandelingen die zich richten op het herstel van het lichaam, maar ze verschillen in hun aanpak.

Manuele therapie
Manuele therapie is gericht op specifieke gewrichten in je lichaam, zoals je nek of rug. Onze therapeuten gebruiken vaak specifieke bewegingen en druk om de gewrichten soepeler te maken. Zo kunnen ze de functie van de gewrichten helpen optimaliseren, spierspanning verminderen en het natuurlijke herstelproces bevorderen.
Dit kan helpen als je last hebt van bijvoorbeeld stijve nek of rugpijn.

Osteopathie
Osteopathie bekijkt je hele lichaam als één geheel. Onze osteopaten letten niet alleen op de botten, maar ook op hoe organen, zenuwen en bloedvaten samenwerken. Ze gebruiken zachte technieken om de balans in je hele lichaam te herstellen. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld last hebt van buikpijn of hoofdpijn.
Of je nu voor manuele therapie of osteopathie kiest, ons team staat klaar om je te helpen. We willen samen met jou de beste behandeling vinden, zodat je snel weer gezond en pijnvrij kunt zijn. Ontdek hoe Van Vliet Therapie je kan helpen herstellen en genieten van een betere gezondheid.

behandeling4bw