icoontjes-02

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verhelpen van lichamelijke klachten. Het in beeld brengen wat de klacht in stand houdt heeft prioriteit bij Van Vliet Therapie. Hierin onderscheiden wij ons van andere praktijken en bent u bij ons op het juiste adres als niemand u kan vertellen wat er aan de hand is. Wij zetten dan net een stap extra!

We beginnen met een intakegesprek. We zijn niet alleen geïnteresseerd in uw klacht zelf, maar ook over het ontstaan en beloop ervan. Deze oorzaken kunnen uiteenlopen van trauma, overbelasting tot klachten die eigenlijk zonder aanwijsbare oorzaak zijn gestart. Bij klachten waarvan u niet weet wat de oorzaak is gaan we op onderzoek uit welke factoren uw klacht kunnen beïnvloeden. Voorbeelden zijn problematiek met houding, over/onderbelasting, spier/pees/ligament, gewrichten, mechanische balans tussen spieren en gewrichten, hormonaal, orgaan problematiek, omgeving, stress in brede zin, medicatie, voeding/vocht en ga zo maar door.

In het eerste consult brengen we deze factoren in kaart. Bij Van Vliet Therapie stapt u niet de deur uit voordat er een concreet beeld met een logische aanpak is opgesteld. Wij helpen u op weg met een aanpak op de hierboven genoemde herstel belemmerende factoren om uw algemene belastbaarheid omhoog te brengen. Zo kan u uit de vicieuze cirkel van de klacht stappen. Let op, we zijn geen wonderdokters en beweren niet dat we met alles kunnen helpen. Wij helpen u door uw zelf herstellend vermogen te vergroten zodat uw lichaam zelf kan herstellen. Indien dit door wat voor reden niet kan, houdt het voor ons ook op.

Uiteraard kunnen we u niet altijd helpen met iedere factor die de klacht in stand houd. Daarom is het ook van belang om samen te werken met andere specialisten zodat u de beste hulp krijgt. Dit hoort ook bij een goede aanpak van herstel belemmerende factoren.

Dan komt het vakmanschap in beeld. Met verschillende technieken activeren we extra het herstelvermogen of maken juist ruimte voor herstel. Er wordt gebruik gemaakt van technieken zoals massages, bindweefsel technieken, mobilisaties, manipulaties, leefstijl adviezen, specifieke gespreksvoering, oefeningen en eventueel koppelen aan een persoon die u verder kan helpen als wij dit niet kunnen. Als extra specialisatie is er dry needling, meer uitleg hierover kunt u hier vinden of op www.dryneedling.nl.

Van Vliet Fysio kijkt niet naar de klok maar naar u. U stapt de deur niet uit met 2 oefeningen na 20 min zonder dat u nu precies weet wat er aan de hand is. We zijn er in eerste instantie voor u en de puzzel die u brengt. Passie voor ons vak staat bij ons op de voorgrond, en dat gaat u merken.

Wij nemen graag de tijd zodat er niets over het hoofd wordt gezien. De duur van de eerste behandeling is om en nabij 45 minuten. In deze tijd wordt er een screening, anamnese, onderzoek en een behandeling gedaan. Let op, de eerste behandeling kost 2 behandelingen via de verzekering omdat de verzekeraar dit als 2 verschillende behandelingen ziet.

Een fysiotherapeut nodig?

Bel of app voor een afspraak

joally-jonker

Joally Jonker

Fysiotherapie, Oefentherapie, Dry Needling

joally@vanvliettherapie.nl +31 (0)6-39731280
ed-dukker-icon

Ed Dukker

Fysiotherapie

ed@vanvliettherapie.nl +31 (0)6-18793105
fysiotherapie