icoontjes-03

Een osteopaat of kinderosteopaat voor uw baby

Regelmatig worden wij gebeld of wij ook baby’s behandelen. Om maar met de deur in huis te vallen… nee dat doen wij niet. Even een uitleg waarom wij dat niet aanbieden: tijdens de opleiding osteopathie krijgen we inzicht in de ontwikkeling en groei van het pasgeboren kind. Echter wordt er naar ons inzien in de opleiding te weinig tijd besteed aan deze doelgroep om direct na het behalen van een diploma te gaan behandelen. Daarom zijn wij bij Van Vliet Therapie van mening dat hier meer kennis over moet zijn opgedaan door middel van verdere opleidingen en/of cursussen voordat het in de praktijk goed te behandelen is. Aangezien baby’s geen ja en nee kunnen zeggen is dit moeilijk te interpreteren. Baby’s 'spreken' hun eigen taal en daar is veel ervaring voor nodig om hier zowel de ouder als het pasgeboren kindje goed in te begeleiden. Vandaar dat wij bij Van Vliet Therapie pas kinderen vanaf 4 jaar en ouder behandelen.

Kinderosteopaat

Mocht u een kinderosteopaat zoeken, dan is ons advies om uit te zoeken of de betreffende osteopaat er verder in geleerd is. Dit vind je vaak terug op de website, maar u kunt ook de therapeut bellen. Osteopathie voor kinderen helpt, maar de deskundigheid en kennis van een osteopaat staat hierin centraal om hierbij begeleiding te geven. Een goede osteopaat kan uitleggen wat hij aan het doen is en waarom. Breng uw kind dus niet bij de therapeut die het eerste plek heeft, maar bij de therapeut met kennis en ervaring met pasgeboren kinderen, ook al moet u daarvoor soms wat verder rijden of een week wachten.

U kunt wel bij ons terecht om onder andere kinderen van 4 jaar of bekkenklachten te laten behandelen. Bekijk al onze osteopathie behandelingen voor meer informatie.

Bekijk ook onze andere blogs:

davey-van-vliet

Davey van Vliet

Osteopathie, Echografie, Kaaktherapie, PNE, Dry needling

info@vanvliettherapie.nl +31 (0)6-14475229